Esküvői ünneplés nem végezhető pirítós nélkül egy boldog pár számára! Természetesen a tökéletesen illeszkedő bor minden felejthetetlen esküvő nélkülözhetetlen része. Ijesztő feladat lehet annak meghatározása, hogy hány üveg bort kell tartania a nagy napjára, de ne aggódjon! Azért vagyunk itt, hogy ezt a folyamatot olyan simavá tegyük, mint a folyosón sétálni. Tehát foglalkozzunk a kérdéssel - mennyi üveg bor az esküvőre esküvőt kellene tartanod?

Szabály

Az esküvőn szükséges borosüvegek számának kiszámításának általános szabálya a következő:

( Vendégek száma ) x ( A csészék átlagos száma vendégenként ) ÷ Csészék száma palackonként

Ennek jobb megértése érdekében vessünk egy pillantást néhány általános számra:

  • A csészék átlagos száma vendégenként: A legtöbb felnőtt kb. 2-3 pohár bort iszik az esküvő alatt. Ezt a számot a vendégek alkoholfogyasztási preferenciái és az esemény jellege alapján szerkesztheti.
  • Csészék száma palackonként: A szokásos borosüveg ( 750 ml ) körülbelül öt pohár 5 uncia bort tartalmaz.

Ezzel a praktikus képlettel könnyen becsülheti meg a palackok számát, amelyre szükség van a vendégek szomjúságának elfojtásához.

Borosüvegek Borosüvegek

Forgatókönyv példa:

100 fős esküvőre, vendégenként 3 pohárral:

(100 vendég) x (3 pohár) = 300 pohár
(300 pohár) ÷ (5 pohár üvegenként) = 60 üveg

Itt kb. 60 üveg borra lenne szüksége az ünnepségek éjszakai megtartásához.

A borosüvegek számát befolyásoló tényezők

Most érdekli, hogyan lehet ezt az egyenletet az adott esemény jellemzőinek megfelelően beállítani. A pontosság biztosítása érdekében vegye figyelembe a következő tényezőket:

  1. Esemény hossza: Ha rendezvénye néhány órán keresztül tart, akkor a vendégek valószínűleg több bort fogyasztanak, mint rövidebb rendezvényeken.
  2. Csak egy nyitott bár vagy bor: Ha nyitott bárral szolgál további italokkal, a vendégek kevesebb pohár bort fogyaszthatnak.
  3. Vörös, fehér és rózsaszín keverék: Kulcsfontosságú a különféle borászati lehetőségek felkínálása. Tervezze meg a vörös, a fehér és a rózsaszín egyensúlyát a különböző preferenciák kielégítése érdekében.

Százalékos eloszlás: Vörös vagy fehérbor, ki vezet?

Az egyik leggyakoribb kérdés az, hogy mennyi vörös és fehér bort kell kezelnie. Noha a válasz az ajánlatától és a témától függően változhat, itt található egy általános útmutató:

  • Vörös bor: 40-50%
  • Fehér bor: 40-50%
  • Rózsaszín és pezsgő: 10-20%

Tegyük fel például, hogy 60 palackra becsülte meg a bor szükségességét. A fenti százalékos eloszlás felhasználásával a palackokat az alábbiak szerint lehet felosztani:

- 30 üveg piros
- 30 üveg fehér
- 10 üveg Rosé

Ne feledje, hogy ezeket a számokat a vendéglista, az egyéni preferenciák és az évszakok alapján módosíthatja.

Vörös vagy fehérbor Vörös vagy fehérbor

A borkóstolás fontossága

A borkóstolás megszervezése az esküvőre szánt borok kiválasztása előtt jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy Ön és vendégei élvezhessék a különleges nap menüjéhez kapcsolódó tökéletes ízlést. Ne habozzon bevonni vendéglátó-ipari és borértékesítőit ebbe a folyamatba, mivel értékes ismereteket kínálhatnak, amelyek felejthetetlenné teszik az eseményt.

  • A boregyenlet segítségével becsülje meg, hány palackra lesz szüksége.
  • Állítsa be a palackok számát a recepció hossza, a nyitott bár és a menü elérhetősége szerint.
  • Vegye figyelembe a vörös, fehér és rozé bor preferenciáit a bor kiegyensúlyozott választásának biztosítása érdekében.

Végül, az esküvői bor igényeinek megtervezése nem okozhat fejfájást. Átfogó útmutatónk és receptünk segítségével magabiztosan meghatározhatja a szükséges palackok számát. Tehát menj, és vedd fel a csészét a tökéletes esküvői ünneplés pirítósához!