Natúr parafa agglomerált 22x33mm 50 db

SKU: sbl-200

4 260,00 Ft 3 550,00 Ft
gyors áttekintés

Csomagolás: natúr parafa agglomerált 22x33mm 50 db.

A 33x22,5 mm-es méret megkönnyíti az otthoni parafakészítést.

A parafa nem morzsolódik, mert van benne ferde élek és rugalmasabb.

A parafa beszereléséhez dugó, gép használata szükséges.

Natúr parafa agglomerált 22x33mm 50 db

A 33x22,5 mm-es méret megkönnyíti az otthoni dugók készítését.

A parafa nem morzsolódik, mert ferde szélei és rugalmasabb.

A parafa beszerelése dugót, gépet igényel.

3/7 mm frakciójú (granulált) pezsgőgranulátumból készült dugók.

A közönséges agglomerált dugókkal ellentétben ezeket a dugókat egyenként préselik, azaz darabonként préselik. A közönséges agglomerált parafák esetében hosszú tekercseket készítenek, majd darabokra vágják.

A hagyományos agglomerált parafáktól eltérően ezek a dugók többszörös minőség-ellenőrzési eljárásnak vannak kitéve, amely főként a minden illékony szennyezőanyag.

A közönséges agglomerált dugókat elsősorban a granulált szakaszban gőzzel tisztítják, és alapvetően ott van. Itt ellenőrzik a granulátumot és a kész parafát. Megvizsgálják a parafa kémiai összetételét, por-, peroxidtartalmát, valamint paraffin és élelmiszer-szilikon alapú védőréteget alkalmaznak a parafa behelyezésének és eltávolításának megkönnyítésére. A borász biztos abban, hogy borában vagy bármely más, ezzel a dugóval lezárt termékben nem képződik nemkívánatos szag.

A dugó lezárása után a palackokat függőleges helyzetben kell hagyni min. 10 perc, hogy a dugók alkalmazkodjanak a palack nyakához – tágítsa ki, majd helyezze vízszintesen a palackokat (nedves parafa), hogy biztosítsa a megfelelő feltételeket a "bor lélegzéséhez".

További információ
SKUsbl-200
Készleten:EU