Üvegpalack : Üvegből készült tartály, amelyet általában folyadékok vagy egyéb anyagok tárolására használnak.

Kapacitás : Az üvegpalackba férő folyadék vagy anyag térfogata vagy mennyisége, gyakran milliliterben (ml) vagy unciában (oz) mérve.

Kupak : Az üvegpalack lezárására használt kupak vagy kupak típusa, amely biztosítja, hogy tartalma biztonságos és védett maradjon.

Nyak : Az üvegpalacknak ​​az a keskeny része, ahová a kupakot általában elhelyezik.

Alak : Az üvegpalack fizikai formája vagy kialakítása, amelynek magassága, szélessége és általános megjelenése változhat.

Átlátszó üveg : Átlátszó vagy színtelen üvegből készült üvegpalack, amely láthatóvá teszi a tartalmát.

Színes üveg : Különleges színárnyalatú, például borostyánsárga, zöld vagy kék üvegből készült üvegpalackok, amelyek segíthetnek megvédeni a tartalmat a fénytől, vagy esztétikus megjelenést biztosítanak.

Dombornyomott : Üvegpalackok, amelyek felületén kiemelkedő vagy gravírozott minták, minták vagy logók.

Újrahasznosítható : Üvegpalackok, amelyek feldolgozhatók és újra felhasználhatók új üvegtermékek létrehozására az újrahasznosítási erőfeszítések részeként.

Környezetbarát : Olyan üvegpalackok, amelyek újrahasznosíthatóságuk, nem mérgező jellegük és a tartalom minőségének megőrzése miatt környezetbarátnak tekinthetők, további anyagok nélkül.

Speciális palackok : meghatározott célokra vagy termékekre tervezett üvegpalackok, például parfümös palackok, olajos palackok vagy szószos palackok.

Testreszabás : Az üvegpalackok személyre szabásának lehetősége saját címkékkel, gravírozásokkal vagy márkákkal, hogy megfeleljenek az egyedi követelményeknek vagy hirdetési igényeknek.

Légmentesen zárható : Üvegpalackok, amelyek kupakkal vagy tömítéssel rendelkeznek, amely megakadályozza a levegő bejutását vagy kijutását, biztosítva, hogy a tartalom friss és védve maradjon a külső hatásoktól.

Swing Top : Drótszemből és gumi vagy szilikon tömítésből álló zárómechanizmus, amely lehetővé teszi a palack könnyű kinyitását és zárását.

Csavaros kupak : Olyan zárórendszer, amely egy csavaros kupakból áll, amely a palack nyakára vagy róla leforgatható, hogy biztonságos tömítést biztosítson.

Parafadugó : Hagyományos lezárási módszer, melynek során természetes vagy szintetikus anyagokból készült parafával zárják le a palackot.

Szivárgásvédelem : Üvegpalackok, amelyeket olyan zárórendszerrel terveztek, amely megakadályozza bármilyen folyadék vagy anyag szivárgását.

Dekanter : Széles fenekű és keskeny nyakú üvegpalack, amelyet gyakran bor vagy szeszes italok felszolgálására és levegőztetésére használnak.

Kancsó : Üvegtartály kifolyóval és kupak nélkül, amelyet általában víz, gyümölcslé vagy egyéb italok felszolgálására használnak.

Matásüveg : matt vagy félig átlátszó felületű üvegpalackok, amelyeket maratással vagy speciális bevonattal hoztak létre a felületre.

Címkepanel : Egy üvegpalack lapos területe, amelyet kifejezetten termékinformációkat vagy márkát tartalmazó címkék vagy matricák rögzítésére terveztek.

Gyermekbiztos lezárás : Olyan zárómechanizmus, amelyet arra terveztek, hogy megakadályozza a gyermekek számára, hogy könnyen felnyissák a palackot, gyakran gyógyszerek vagy veszélyes anyagok csomagolására használják.

UV-védelem : Speciális üveggel kezelt vagy készült üvegpalackok az ultraibolya (UV) fény áteresztésének blokkolására vagy minimalizálására, amely befolyásolhatja a fényérzékeny tartalom minőségét és integritását.

BPA-mentes : olyan üvegpalackok, amelyek nem tartalmaznak biszfenol A-t (BPA), amely a műanyag tartályokban gyakran előforduló vegyszer, amely biztosítja, hogy a tartalom ne legyen kitéve potenciálisan káros anyagoknak.

Szigetelt : Duplafalú szerkezettel vagy szigetelőréteggel ellátott üvegpalackok, amelyek segítik a meleg vagy hideg folyadékok hőmérsékletének hosszabb ideig tartó fenntartását.

Szószos palack : Üvegtartály, amelyet általában különféle szószok, öntetek vagy fűszerek tárolására és öntésére használnak.